Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem
Seznam surovin
- jehněčí maso 800 gramů (hřbet)
- česnek 3 stroužky (propasírovaný)
- česnek 2 stroužky
- pepř černý 1 lžička (Černý pepř mletý Vitana)
- rozmarýn 2 snítky
- rozmarýn 1 lžička (Rozmarýn mletý sušený Vitana )
- voda 500 mililitrů
- masox 1 kus (Masox Vitana)
- bylinky 50 gramů (čerstvé bylinky (koriandr, máta, petržel nať))
- kuskus 200 gramů
- ocet vinný 1 lžíce
- olej olivový 4 lžíce
- bujon zeleninový 1 kus (Zeleninový bujón Vitana)
- máslo 1 lžíce
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do mřížky. Vetřeme sůl, pasírovaný česnek, pepř a rozmarýn. Zakryjeme alobalem a necháme dvě hodiny odležet v lednici. Rozehřejeme pánev, přilijeme olej. Marinované maso vložíme do pánve a opékáme 3 minuty z každé strany. Přidáme máslo, stroužky česneku a snítky rozmarýnu.
Maso vložíme do připravené nádoby, zalijeme marinádou z pánve a dáme péci do trouby na 170 °C na 12 minut. Během pečení maso poléváme výpekem. Po upečení vypneme troubu a necháme maso dojít dalších 15 minut.
Výpek omáčka
Výpek z masa
Masox 1 ks
Voda 200 ml
Technologický postup: Slijeme výpek do rendlíku, přidáme masox a vodu. Převaříme a částečně vyvaříme přebytečnou vodu.
Kuskus
Kuskus 200 g
Čerstvé bylinky (koriandr, máta, petržel nať) 50 g
Vinný ocet 1 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Voda 300 ml
Zeleninový bujón 1 ks
Převaříme vodu se zeleninovým kuskusem. Po provaření zalijeme kuskus a necháme 8 minut odstát. Hotový kuskus načechráme vidličkou, osolíme, pokapeme zálivkou z oleje, vinného octa a bylinek.
Načítám komentáře...