Papriky plněné jehněčím a ovčím sýrem
Seznam surovin
- veka 3 plátky (bílá)
- jehněčí maso 400 gramů (plec bez kosti)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- majoránka
- sýr ovčí 100 gramů (mladý)
- paprika zelená 8 kusů (tenkostěnná)
- olej olivový (na pokapání)
Na omáčku:
- olej olivový 1 lžíce
- máslo (kousek)
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- rajčata 600 gramů
- cukr 1 lžička
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Plátky veky pokropíme vodou, necháme nasáknout a pak je semeleme spolu s jehněčím pleckem na masovém strojku. Přidáme sůl, pepř, majoránku (nasekanou čerstvou nebo sušenou), mladý ovčí sýr a promícháme. Papriky omyjeme, odřízneme z nich vrchní část se stopkou, vyčistíme je a naplníme masovou směsí. Naskládáme je do pekáče, pokapeme olivovým olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut.
Mezitím v kastrolu rozehřejeme lžíci olivového oleje s kouskem másla. Přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a pomalu restujeme do lehce zlaté barvy. Přisypeme hladkou mouku, promícháme, přidáme nakrájená rajčata a asi 4 dl vody a společně podusíme asi 20 minut, až se rajčata rozvaří a omáčka zhoustne. Nakonec omáčku dochutíme cukrem, solí a pepřem.
Omáčku rozmixujeme, nalijeme na papriky, snížíme teplotu na 160 °C a pečeme ještě 30 minut.
Poznámka k receptu
Papriky podávejte s rýží nebo pečivem.
Pokud nemáte čerstvá rajčata, můžete použít sterilovaná.
Načítám komentáře...