Papriky plněné jehněčím a ovčím sýrem

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plátky veky pokropíme vodou, necháme nasáknout a pak je semeleme spolu s jehněčím pleckem na masovém strojku. Přidáme sůl, pepř, majoránku (nasekanou čerstvou nebo sušenou), mladý ovčí sýr a promícháme. Papriky omyjeme, odřízneme z nich vrchní část se stopkou, vyčistíme je a naplníme masovou směsí. Naskládáme je do pekáče, pokapeme olivovým olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut.

Mezitím v kastrolu rozehřejeme lžíci olivového oleje s kouskem másla. Přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a pomalu restujeme do lehce zlaté barvy. Přisypeme hladkou mouku, promícháme, přidáme nakrájená rajčata a asi 4 dl vody a společně podusíme asi 20 minut, až se rajčata rozvaří a omáčka zhoustne. Nakonec omáčku dochutíme cukrem, solí a pepřem.

Omáčku rozmixujeme, nalijeme na papriky, snížíme teplotu na 160 °C a pečeme ještě 30 minut.

Poznámka k receptu

Papriky podávejte s rýží nebo pečivem.

Pokud nemáte čerstvá rajčata, můžete použít sterilovaná.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...