Pilaf s masovými kuličkami
Seznam surovin
- jehněčí maso 300 gramů (mleté plecko)
- rýže jasmínová 300 gramů
- datle 150 gramů (vypeckované )
- koření 1 lžíce (meat másala)
- moučka bramborová (škrob) 1 lžíce
- jogurt bílý 200 gramů
- paprika feferonka 1 kus
- máslo 1 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- citronová kůra 1 lžíce (strouhaná)
- sůl mořská
- pepř
- petržel kadeřavá/kudrnka 4 lžíce (jemně nasekaná)
- mandle 50 gramů (oloupané)
Postup přípravy
Rýži propláchněte a nechte odkapat.
Mleté maso osolte, vmíchejte větší část petrželky, škrobovou moučku a meat másalu. Ze směsi utvořte malé kuličky. Vložte je na pánev s rozehřátým olejem, přidejte jemně nasekanou feferonku, opečte ze všech stran, zalijte jogurtem, příkon tepla ztlumte, zakryjte poklicí a poduste doměkka.
V kastrole rozehřejte máslo, přidejte rýži, krátce ji opékejte, dokud téměř nezesklovatí, přidejte omyté datle, zalijte vodou (cca 0,6 l), osolte, opepřete a se zakrytou poklicí zvolna poduste doměkka. Pak poklici sejměte, vmíchejte knedlíčky, petrželku a nasucho opražené mandle.
Načítám komentáře...