Jehněčí podle Michelle Obama
Seznam surovin
- jehněčí maso 1 kilogram (svíčková)
- cuketa 200 gramů
- paprika červená 200 gramů
- rajčátka cherry 12 kusů
- vývar 1 decilitr
- česnek 50 gramů
- olej olivový (kvalitní)
- pepř
- sůl
- brambory 600 gramů
- máslo
- tymián 20 gramů (čerstvý)
Postup přípravy
Brambory umyjte, osušte utěrkou, dejte na plech a posypte tymiánem, neoloupanými stroužky česneku, trochu olivového oleje, solí, pepřem a máslem. Vložte do trouby a pečte při teplotě 180°C,
dokud nebudou měkké.
Mezitím nakrájejte podélně papriky na šest dílků a cukety na 1,5 cm široká kolečka a ogrilujte je. Rajčata rychle opečte do mírného zbarvení na rozpálené pánvi na trošce olivového oleje. Maso nakrájejte, osolte, opepřete a opečte na prudkém ohni 2 až 3 minuty z obou stran. Vypečenou šťávu zredukujte na polovinu a opět přidejte tymián. Až se šťáva z masa přestane vařit, přidejte za stálého šlehání malé kousky másla a dochuťte.
Podélně rozkrojené brambory dejte na talíř, rovnoměrně je obložte grilovanou zeleninou a filety rozkrojenými na tři plátky. Před servírováním pokapejte šťávou.
Načítám komentáře...