Jehněčí sač
Seznam surovin
- jehněčí maso 1 kilogram (plec nebo kýta)
- bobkový list 2 kusy
- pepř černý 3 kuličky
- cibule červená 1 kus
- cibulka jarní 3 kusy
- mrkev 300 gramů
- brambory 500 gramů
- žampiony 10 kusů
- paprika 1 lžička (mletá)
- sůl
- olej
Postup přípravy
1. Maso nakrájejte na větší kostky, cibuli na klínky, brambory na čtvrtiny, žampiony na poloviny, mrkev a jarní cibulku na špalíky.
2. Všechny suroviny dejte do pekáče a promíchejte s mletou paprikou, solí, pepřem, bobkovým listem a olejem.
3. Podlijte trochou vody (tak by to udělali Srbové) nebo bílého vína (tak bychom to udělali my), přiklopte a pečte v troubě rozpálené na 220 °C asi 1,5–2 hodiny (podle velikosti masa a zeleniny). Podávejte ozdobené jarní cibulkou
Načítám komentáře...