Kefta kebab s pita chlebem a salátem Fatush
Seznam surovin
- jehněčí maso 400 gramů (mleté)
- petržel hladkolistá 1 svazek
- máta 1 svazek (malý)
- cibule 1 kus
- kečup 0,8 decilitru (ostrý)
- olej 1 lžička (arganový Argand´Or)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- paprika sladká (mletá)
- chléb pita
Na salát:
- okurka salátová 2 kusy
- rajčata 2 kusy
- cibule červená 1 kus
- citron 1 kus
- česnek 2 stroužky
- olej (arganový Argand´Or)
Postup přípravy
Do masa přidáme polovinu nasekané natě petržele a máty, nasekanou cibuli, kečup, pepř, sůl, sladkou papriku a lžičku arganového oleje a přibližně 0,8 - 1 dl vody. Směs dobře promícháme a vytvarujeme do kuliček, které napíchneme na špejle pro snadné opečení na grilu. Pokud nemáme gril, usmažíme kebaby na pánvi.
Na salát nakrájíme oloupané okurky, rajčata, červenou cibuli a česnek na velmi drobné kousky, přidáme druhou polovinu nasekané natě máty a petržele. Promícháme spolu s trochou arganového oleje a citronové šťávy.
Kebaby podáváme s pita chlebem a salátem fatush.
Poznámka k receptu
Arganový olej je jeden z nejvzácnějších olejů na světě. Získává se pomocí procesu tradičního ručního lisování, díky kterému jsou zachovány veškeré účinné látky. Arganový olej tak působí jako zdroj přírodních antioxidantů, podporuje kardiovaskulární systém, stimuluje lymfatický systém a příznivě ovlivňuje kvalitu vlasů, pokožky i nehtů. Díky obsahu nenasycených tuků napomáhá arganový olej udržovat normální hladinu cholesterolu v krvi a pomáhá i v prevenci kardiovaskulárních onemocnění či cukrovky. Využít se dá při přípravě studených i teplých pokrmů. Ideální je do salátů a pomazánek, hodí se však i k přípravě pečených a grilovaných jídel a skvěle doplňuje ryby a mořské plody, orientální pokrmy ale i sladké dezerty. Kvalitní arganový olej je značky Argand´Or, o čemž svědčí i jeho certifikáty kvality a podpora marockého velvyslanectví.
Načítám komentáře...