Kefty s jogurtovou omáčkou s česnekem

Seznam surovin

Omáčka:

Salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve velké míse smíchejte rukou dohromady mleté maso, nasekaný česnek, jemně pokrájenou cibuli, koření Ras el hanout, nasekané bylinky, chilli, vejce, strouhanku, brusinky a pinie. Podle chuti osolte a opepřete.

2. Mokrýma rukama z dobře promíchané směsi tvořte koule o ø 3 cm, které uchovejte v lednici, než je budete tepelně upravovat.

3. Ve velké pánvi rozpalte na středním plameni olej a vložte do něj masové koule. Smažte je asi 8 minut (občas je pootočte), až jsou ze všech stran pěkně opečené. Propečené koule vyjměte z pánve a uchovejte v teple.

4. OMÁČKA: Smíchejte jogurt s tahini, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Přidejte tolik vody, aby omáčka získala tekutou konzistenci. Osolte a opepřete.

5. SALÁT: Listy salátu a bylinek jemně promíchejte, zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou a podávejte spolu s masovými koulemi, jogurtovou omáčkou a pita chlebem.

Poznámka k receptu

Směs koření Ras el hanout pochází původně z Maroka a obsahuje až 50 druhů koření. Používá se v kuchyních severní Afriky, u nás je k dostání v „exotických“ koutcích supermarketů (např. v Tescu) nebo v e-shopech (např. www.eshop.oriental.cz).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...