KOŘENĚNÉ JEHNĚČÍ S CIZRNOU A ŠPENÁTEM
Seznam surovin
- jehněčí maso 1,5 kilogramu (ramínko)
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- cizrna 400 gramů (sterilovaná)
- špenát 200 gramů (čerstvý)
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky (2-3 stroužky)
- kmín římský 4 lžičky (drcený)
- koriandr 1 lžíce (drcený)
- koření chilli 1/4 lžičky
- vývar kuřecí 250 mililitrů
- olej řepkový 2 lžíce
- sůl
- kuskus (k podávání)
Postup přípravy
V misce smíchejte všechno koření. Maso očistěte, nakrájejte na kostky, osolte a obalte v kořenicí směsi. Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky. V hrnci vhodném do trouby rozpalte polovinu oleje a maso zprudka orestujte. Pak ho vyjměte, vlijte zbytek oleje a orestujte cibuli s česnekem. Vraťte do hrnce maso, zalijte ho vývarem a rajčaty a pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 2–3 hodiny, až se bude téměř rozpadat. Na posledních 10 minut přidejte scezenou cizrnu a opraný špenát. Podávejte s kuskusem.
Poznámka k receptu
Propojení šťavnatého jehněčího, kuskusu, špenátu a rajčat nás nadchlo. Kromě ramínka můžete použít i levnější kousky, jako je plec nebo krk. Užijte si jehněčí dosytosti, podzim je jeho sezona stejně jako jaro.
Načítám komentáře...