Kuličky z jehněčího masa
Seznam surovin
- jehněčí maso 2 hrnky (mleté)
- chléb toastový 2 plátky (světlý)
- olivy 1/2 hrnku (nahrubo pokrájené)
- vejce 1 kus
- česnek 3 stroužky
- koriandr 3 lžíce (pokrájené čerstvé listy)
- olej olivový 2 lžíce
- skořice 1 lžička (mletá)
- paprika chilli 1/2 lžičky (sušená rozdrcená)
- sůl
- sýr měkký 1/3 hrnku (rozdrobená Feta)
Postup přípravy
Z chleba odkrojíme kůrku a plátky namočíme do dostatečného množství studené vody. Když se chléb rozmočí, lehce z něj vymačkáme vodu a rozdrobíme ho.
Do mísy dáme vychlazené maso, lehce je osolíme a prsty pečlivě propracujeme. Když se maso začne lepit, přidáme postupně chléb a vejce. Za stálého propracovávání přidáme nakrájené olivy, sýr, jemné plátky česneku, papričky, skořici a koriandr.
Z kompaktní hmoty uhněteme vlhkýma rukama 10 kuliček a ze všech stran je opečeme v pánvi na oleji. Přendáme je na pekáček a dopečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 minut.
Načítám komentáře...