Marocké jehněčí ražniči se salátem
Seznam surovin
- jehněčí maso 750 gramů (pokrájené na kousky)
- bobkový list 24 listů
- koriandr
- paprika zelená 1 kus
- citron 1 kus
Na marinádu:
- cibule červená 1 kus
- česnek 5 stroužků (drcený )
- kmín 2 lžičky (mletý)
- kurkuma 1 lžička
- šťáva citronová 2 kusy (ze 2 citronů)
- paprika sladká 1 lžíce
- koriandr 1 lžíce (čerstvě nakrájený)
- olej olivový 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na salát:
- pomeranče 2 kusy (oloupaný a pokrájený)
- grapefruit 1 kus (oloupaný a pokrájený)
- cibule červená 1 kus (na kolečka)
- řeřicha 1 svazek
- ocet jablečný 3 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Dejte kousky jehněčího do mělké mísy společně s cibulí, česnekem, bylinkami, kmínem, kurkumou, citronovou šťávou, paprikou, koriandrem, olivovým olejem, solí a pepřem. Dobře promíchejte, přikryjte a marinujte 3 hodiny při pokojové teplotě nebo ještě lépe přes noc v lednici.
Jehněčí napichujte na kovové špejle a vždy mezi kousky masa dejte tři bobkové listy. Grilujte na každé straně 5 - 6 minut nebo až jsou kousky propečené. (Pozor, nesmí být přesušené.)
Zatímco se maso griluje, smíchejte všechny ingredience na salát. Posypte jehněčí ražniči nakrájeným koriandrem, paprikou, ozdobte kousky citronu a podávejte se salátem.
Načítám komentáře...