OSTRÉ JEHNĚČÍ S ŘÍMSKÝM KMÍNEM
Seznam surovin
- jehněčí maso 600 gramů (plec)
- kmín římský 4 lžíce (drcený)
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžíce
- olej olivový 3 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- ocet rýžový 1 lžíce
- paprička chilli červená 1 kus
- cibulka jarní 2 kusy (stonky)
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- sůl
- pepř
- rýže (k podávání)
Postup přípravy
1. V míse smíchejte polovinu kmínu, sójovou omáčku, ocet, 1 lžíci oleje a škrob. Maso očistěte, odblaňte, nakrájejte na kousky a naložte do marinády. Nechte odležet alespoň 30 minut.
2. Cibulku nakrájejte nadrobno, chilli papričku na tenká kolečka. Ve velké pánvi nasucho opečte zbylý kmín, a jakmile se rozvoní, odložte ho stranou. Rozpalte olej a do pánve vložte maso i s marinádou. Opečte ho, přidejte kmín, cibulku, chilli papričku a koriandr. Opepřete, případně dosolte. Krátce opečte a podávejte s rýží.
Poznámka k receptu
Kromě čerstvých bylinek sedí jehněčímu i všechny tóny Orientu. Tento recept obsahuje jen pár surovin, díky nimž ale mladé maso poznáte z úplně jiné stránky. Navíc využijete i méně oblíbené části.
Načítám komentáře...