Rozmarýnové jehněčí
Seznam surovin
- jehněčí maso 500 gramů
- džem rybízový 8 lžic
- česnek 1 stroužek
- rozmarýn 1 lžíce
- sůl
- pepř
- pórek 1 kus
- brambory 400 gramů
- máslo 1 lžíce
- sýr krémový 4 lžíce (Žervé, nebo Lučina)
- vývar zeleninový 100 mililitrů
Postup přípravy
1. 500 g libovolného jehněčího masa naporcujte na plátky. V mističce smíchejte 4 lžíce rybízového džemu, rozetřený 1 stroužek česneku a 1 lžíci nasekaného rozmarýnu a dochuťte solí a pepřem. Maso touto směsí potřete a dejte ho zapéct do trouby předehřáté na 190 °C na 30 minut. Pórek pokrájejte na kolečka o tloušťce asi 1 cm. Uvařte 400 g oloupaných brambor.
2. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a pórek v něm 5 minut opékejte, dokud nezavadne. Brambory s pórkem ušlehejte na kaši a na závěr do ní přimíchejte 4 lžíce žervé.
3. V kastrůlku rozehřejte 4 lžíce rybízového džemu se 100 ml zeleninového vývaru a svařte směs do konzistence omáčky. Maso servírujte s kaší, přelité marmeládovou omáčkou a dozdobené čerstvým rozmarýnem.
Načítám komentáře...