Tažin ze skopového masa s česnekem
Seznam surovin
- skopové maso 750 gramů (libové )
- olivy zelené 200 gramů
- česnek 3 stroužky
- kmín 1 lžička (mletý )
- šťáva citronová 2 lžíce
- olej 50 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na větší kousky. Ve větší nádobě rozehřejte olej, vložte do něj maso a
chvíli ze všech stran opékejte. Přidejte utřený česnek, kmín, pepř a sůl, zalijte sklenicí vody a duste doměkka (podle potřeby ještě podlijte vodou).
Měkké maso vyndejte a uložte v teple.
Omáčku, v které se maso dusilo, vařte do zhoustnutí a ochuťte citronovou šťávou. Přidejte do ní olivy a maso a na mírném plameni prohřejte.
Poznámka k receptu
Podávejte horké s pečenými bramborami.
Načítám komentáře...