Consommé z volské oháňky s játrovými knedlíčky

Seznam surovin

Příprava:

Játrové knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve nasekejte oháňku na menší kusy a upečte ji v troubě.

2. Polovinu kořenové zeleniny spolu s cibulí orestujte na oleji, přidejte protlak a zalijte vínem. Cibuli neloupejte, jen ji překrojte na půl a orestujte téměř dočerna, díky tomu bude mít vývar krásně zlatou barvu. Zeleninu s kořením, kusy oháňky a studenou vodu pomalu přiveďte k varu a nechte táhnout přibližně 7 hodin. Vývar přeceďte a nechte vychladnout.

3. Mleté hovězí maso smíchejte s vaječnými bílky a zbylou najemno pokrájenou zeleninou. Zalejte vychladlým vývarem a znovu přiveďte k varu. Pravidelně míchejte. Jakmile se vývar začne vařit
a na povrchu se utvoří vrstva masa s bílky, snižte žár a vařte přibližně 3 hodiny. Od této chvíle již nemíchejte.

4. Nakonec vývar přeceďte přes plátno do čisté nádoby. Postupujte pomalu, aby se polévka nezakalila.
5. Připravte si játrové knedlíčky. Důkladně očistěte a následně nahrubo pomelte drůbeží játra. Přendejte je do mísy a přidejte všechny ingredience kromě strouhanky. Důkladně promíchejte.
Do vzniklého těsta přisypte trochu strouhanky a nechte chvíli stát, strouhanka se do těsta vsákne a zahustí ho.

6. Pracovní plochu poprašte trochou strouhanky, vyválejte na ní z těsta váleček a nakrájejte ho na stejně velké kousky. Navlhčenými dlaněmi tvořte malé knedlíčky.

7. Jakmile máte všechny knedlíčky připravené, dejte je na 4 minuty vařit do osolené vody, dokud nevyplavou na povrch. Hotové knedlíčky vložte do mísy, zalijte je vývarem a nakonec ozdobte pár
lístky petrželky. Ihned servírujte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...