Jelítkové knedle s fenyklovým zelím
Seznam surovin
- cibule 1 kus
- olej 2 lžíce
- fenykl 500 gramů
- zelí 500 dekagramů (hlávkové)
- sůl
- cukr krupice 2 lžíce
- hrušky 1 kus (oloupaná)
- ocet vinný 2 lžíce
- bramborové knedlíky 1 balení
- jelita 2 kusy
- cibule červená 1 kus
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Cibuli nasekanou na kostičky necháme na oleji zesklovatět.
Přidáme směs fenyklu s hlávkovým zelím nakrájenými na nudličky a krátce opečeme.
Zalejeme trochou vody, osolíme, přidáme cukr a ocet a zvolna dusíme 20 minut. Poté vložíme hrušku nakrájenou na plátky a dusíme dalších 10 minut.
Těsto připravíme podle návodu na obalu. Jelita nakrájená na špalíky do něj zabalíme a zakulatíme. Knedlíky vaříme 10 minut v osolené vodě.
Červenou cibuli nařezanou na kolečka posypeme moukou a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Cibuli přeložíme na papírovou utěrku a necháme vsáknout přebytečný tuk.
Načítám komentáře...