Kůzlečí se šťouchanými bylinkovými bramborami
Seznam surovin
- kůzlečí maso 1 kilogram (hrudí nebo plecko)
- zelenina kořenová 500 gramů (mrkev, celer, petržel)
- voda 1 litr
- pepř černý 10 kuliček
- nové koření 3 kuličky
- bobkový list 2 kusy
- sůl
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- vejce (na obalení)
- strouhanka (na obalení)
- olej (na smažení)
Na bylinkové brambory:
Postup přípravy
Očištěné maso vložíme do hrnce, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvaříme doměkka.
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Hrnec stáhneme z ohně, brambory rozšťoucháme najemno, promícháme s několika lístky tymiánu a ostatními nasekanými bylinkami a podle chuti osolíme.
Hotové maso necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na plátky, obalíme je postupně v mouce, vajíčku a strouhance a usmažíme v oleji dozlatova.
Kousky masa necháme odkapat na savém ubrousku a podáváme s bylinkovými bramborami.
Načítám komentáře...