Kůzlečí se šťouchanými bylinkovými bramborami

Seznam surovin

Na bylinkové brambory:

  • brambory 500 gramů
  • smetana 2 decilitry
  • bylinky 1 hrst (čerstvé, nasekané - pažitka, petrželka a malá troška tymiánu)
  • sůl
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěné maso vložíme do hrnce, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvaříme doměkka.

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Hrnec stáhneme z ohně, brambory rozšťoucháme najemno, promícháme s několika lístky tymiánu a ostatními nasekanými bylinkami a podle chuti osolíme.

Hotové maso necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na plátky, obalíme je postupně v mouce, vajíčku a strouhance a usmažíme v oleji dozlatova.

Kousky masa necháme odkapat na savém ubrousku a podáváme s bylinkovými bramborami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...