Luxusní buřtguláš
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- špekáček 5 kusů
- klobása 1 kus (pikantní)
- cibule 1 kus
- paprika zauzená 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
- majoránka 2 lžičky
- olej 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Ve větším hrnci rozpalte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Zasypte uzenou paprikou a chvilku restujte. Pak vsypte mouku, promíchejte, přidejte na kostičky nakrájené brambory, na půlkolečka nakrájené špekáčky a na kolečka nakrájenou klobásu. Vše zalijte vodou tak, aby brambory byly zcela pod vodou.
2. Osolte a vařte 25 - 30 minut, dokud brambory nebudou měkké a tekutina se nezredukuje na hustší omáčku. Dochuťte majoránkou, opepřete a podávejte s pořádným krajícem čerstvého chleba.
Poznámka k receptu
Připravili jsme pro vás bezkonkurenční verzi buřtguláše. Kombinace uzené papriky a pikantní klobásky totiž povýší tábornickou klasiku na jedinečný zážitek.
Načítám komentáře...