Skopové s cizrnou a kuskusem
Seznam surovin
- kuskus 2 hrnky
- skopové maso 2 hrnky (nakrájené na nudličky)
- cizrna 1 hrnek (předem namočená)
- rajčata 2 kusy
- cibule 1 kus
- smetana 3 lžíce (12%)
- rajčatový protlak 2 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- paprička chilli červená 2 kusy
- kmín
- sůl
Postup přípravy
Kuskus smícháme se lžící olivového oleje, zalijeme ho 2 hrnky horké osolené vody a za částého míchání vaříme asi 10 minut, aby se voda do kuskusu vstřebala. Cizrnu uvaříme ve vodě doměkka.
V kastrolu rozehřejeme zbylý olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme skopové maso, ze všech stran ho orestujeme, osolíme a okmínujeme. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, nasekané chilli papričky, rajčata nakrájená na kostičky a rajský protlak, promícháme, podlijeme vodou a dusíme za občasného míchání, dokud není maso měkké. Na závěr směs zjemníme smetanou.
Kuskus smícháme s cizrnou a směs napěchujeme do hrníčků. Vyklopíme je na talíře, kolem dokola obložíme masem s omáčkou a případně ozdobíme čerstvu bazalkou.
Poznámka k receptu
Pokud nechete namáčet a vařit cizrnu, kupte konzervovanou, kterou stačí jen ohřát.
Načítám komentáře...