Šneci s petrželovým máslem
Seznam surovin
- šneci 48 kusů
- sůl mořská 250 gramů
- ocet 250 mililitrů
- víno červené 2 sklenice (burgunské)
- cibule 1 kus
- hřebíček 1 kus
- mrkev 2 kusy
- tymián 1 snítka
- bobkový list 2 listy
- celer řapíkatý 1 větvička
- česnek 2 stroužky
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel hladkolistá (nasekaná)
- máslo (podle potřeby)
Postup přípravy
Šneky necháme asi 24 hodin vyhladovět, promyjeme ve studené vodě, vložíme asi na půl dne do roztoku soli a octa a znovu důkladně promyjeme.
Čisté šneky vhodíme na 30 minut do vařící vody. Maso vyjmeme z ulit, znovu promyjeme a odstraníme černé střívko.
Do hrnce nalijeme 1 l vody, víno, přidáme česnek, bylinky, cibuli, nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme a šnečí maso asi 3 hodiny vaříme. Po vychladnutí nakrájíme maso a promícháme s petrželovým máslem.
Načítám komentáře...