Vinná klobása pečená ve šlehačce
Seznam surovin
- klobása vinná 600 gramů
- smetana na šlehání 250 gramů
- brambory 750 gramů
- máslo 2 lžíce
- mléko (podle potřeby)
- česnek 3 stroužky
- majoránka
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (na ozdobu)
Postup přípravy
Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě.
Do pekáčku vložte vinnou klobásu, zalijte ji šlehačkou tak, aby byla ponořená, a pečte v předehřáté troubě při 200°C, dokud se na povrchu neobjeví tuk z klobásy.
Ještě do horkých brambor přidejte máslo a rozmačkejte do kaše. Přilijte horké mléko podle potřeby a ušlehejte bramborovou kaši. Přimíchejte rozetřený česnek a majoránku a dochuťte solí.
Klobásu rozdělte na porce, obložte bramborovou kaší a ozdobte zelenou petrželkou.
Poznámka k receptu
Podávejte s rajským salátem.
Načítám komentáře...