Vinná klobása s křenovou kaší
Seznam surovin
- klobása vinná 750 gramů
- brambory 800 gramů (syrové, oloupané)
- mléko 2,5 decilitru
- křen 2 lžíce (čerstvě nastrouhaný)
- máslo 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- sůl
- petržel hladkolistá (na ozdobení)
Postup přípravy
Klobásu rozdělíme na čtyři stejně dlouhé díly, každý stočíme do šneku a opatrně propíchneme ostrou špejlí.
Brambory překrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. V kastrůlku svaříme mléko se strouhaným křenem asi na třetinu původního objemu. Uvařené brambory slijeme, prolisujeme, smícháme s máslem a přecezeným křenovým mlékem a kaši podle chuti přisolíme.
Připravené klobásy opečeme z obou stran v pánvi na oleji.
Křenovou kaši naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme ji na čtyři talíře do šneku. Na každou porci kaše položíme jednu opečenou klobásu, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...