Vinná klobása se zelím
Seznam surovin
- klobása vinná 750 gramů
- zelí červené 600 gramů
- jablka 2 kusy (zelená)
- rozinky 50 gramů
- hroznové víno 150 gramů (bílé )
- cukr 2 lžíce
- víno červené 150 mililitrů
- šťáva citronová (z jednoho citronu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Zelí nakrájejte na kostičky, nasypte do vroucí osolené a z 1/2 citronu okyselené vody, 4-5 minut ho povařte a sceďte.
Na pánvi rozehřejte cukr s 1 lžící vody, nechte ho rozpustit a krátce bublat. Pak přidejte scezené zelí, na plátky nakrájená oloupaná jablka, propláchnuté rozinky, šťávu z druhé půlky citronu, podlijte vínem a zvolna vařte asi 4-5 minut.
Vmíchejte přepůlené a vypeckované bobule hroznového vína a krátce prohřejte. Podle chuti osolte a opepřete.
Klobásy mezitím rozdělte na 4 díly, stočte je do šneků a propíchněte křížem špejlemi, které podle potřeby zkraťte. Upečte je na olejem potřené pánvi z obou stran nebo je upečte potřené olejem na grilu.
Podávejte s připraveným zelím.
Načítám komentáře...