Zapečená kapusta s klobáskou
Postup přípravy
1. Kapustu očistěte, několik minut povařte v osolené vodě, zprudka zchlaďte v ledové vodě, dejte okapat a pak ji nakrájejte na hrubší nudličky.
2. Cibule pokrájejte nadrobno. Klobásu nakrájejte na kolečka, slaninu na kostičky a oloupaný česnek utřete se solí.
3. Slaninu vyškvařte dozlatova a poté na ní osmahněte cibuli. Přidejte klobásu, kapustu, česnek utřený se solí a namletý pepř a vše důkladně promíchejte.
4. Vložte do tukem vymazané a strouhankou vysypané ohnivzdorné formy a zalijte vejci prošlehanými v mléce se solí. Poklaďte vločkami másla a pečte v horké troubě pěkně dozlatova a dokřupava.
Poznámka k receptu
Syté zimní jídlo je příkladem toho, jak jde z mála surovin nasytit davy. Ideální pro hladový dorost!
Načítám komentáře...