Zapečená vinná klobása s vejci
Seznam surovin
- klobása vinná 1 kilogram
- vejce 4 kusy
- smetana 4 lžíce (12% tuku)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- hořčice dijonská 2 lžíce
- olej slunečnicový 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Klobásy stočíme do dvou velkých šneků, spíchneme je křížem dvěma špejlemi a lehce poprášíme moukou. V pánvi rozpálíme polovinu oleje a opečeme na něm jednu klobásu.
Vejce prošleháme se smetanou, hořčicí, pepřem a solí. Klobásu na pánvi obrátíme a zalijeme polovinou vaječné směsi.
Smažíme dál při mírnější teplotě, dokud se vejce nesrazí a neztuhnou. Stejně připravíme i druhou klobásu.
Poznámka k receptu
Podávejte s pečivem nebo vařenými bramborami a se zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...