KLOBÁSA TOULOUSE
Seznam surovin
- vepřové maso 2 kilogramy (ramínko nahrubo mleté)
- víno bílé 300 mililitrů (suché)
- česnek (podle chuti)
- sůl
- pepř
- petržel hladkolistá 150 gramů
- muškátový oříšek 1 špetka
- střívka 300 gramů (vepřová průměr 34–38mm )
Postup přípravy
1. V míse smíchejte maso, nasekanou cibuli a petrželku, prolisovaný česnek, víno, muškátový oříšek, sůl a pepř. Střívka (obvykle se prodávají nasolená) namočte na 30 minut do vody a pak je důkladně propláchněte.
2. Střívko nasaďte na plničku klobás (kromě mlýnku často bývá jako příslušenství ke kuchyňským robotům), ale zatím ho nezavazujte. Točte klikou, dokud se ve špičce nástavce neobjeví masová směs. Teprve pak střívko zauzlujte nebo zavažte provázkem a začněte plnit (díky tomu se zbytečně neplní vzduchem, než maso projde mlýnkem až do nástavce). Když velikost klobásy odpovídá vašemu přání, zavažte ji kuchyňským provázkem a začněte plnit další kousek.
3. Hotové klobásky vyskládejte do pekáčku, zakápněte vínem a pečte v troubě předehřáté na 150°C asi 30 minut. Podávejte s pikantní hořčicí a dobrým pečivem. V Nebespánu vám přidají i cibulové čatní.
Poznámka k receptu
Výroba domácích klobás není komplikovaná a člověk se při ní skvěle odreaguje. Pokud vás zatím k pořízení mlýnku s nástavcem nic nepřesvědčilo, po ochutnání téhle klobásy změníte názor.
Načítám komentáře...