Klobáska v těstě
Seznam surovin
- mouka 225 gramů (hladká)
- mléko 300 mililitrů
- vejce 3 kusy (velký)
- máslo 2 lžíce (rozpuštěného)
- párek trampské cigáro 500 gramů
- cibulka jarní 5 kusů
- olej olivový 1 lžíce
- rajčátka cherry 1 hrst
- sůl
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Mouku, mléko, vejce, máslo a sůl spolu promíchejte na řidší těsto.
2. Klobásu a cibulky opečte z obou stran na oleji v silnostěnné nebo železné pánvi, která se dá vložit do trouby.
3. Ke klobáse vlijte těsto, nahoru rozložte rajčata a zapečte asi 20 minut v troubě, až těstíčko vyběhne.
Poznámka k receptu
Pokrm oživí jakákoli sezonní zelenina, třeba pórky či zelené fazolky. Podávejte se zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...