Krájené řízky
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
- vepřové maso 500 gramů (kýta)
- olej 3 lžíce (na smažení)
- máslo 1 lžíce
- mrkev 2 kusy
- hrášek 400 gramů (mražený nebo konzervovaný)
- kukuřice 200 gramů (mražená nebo konzervovaná)
- citron 1/2 kusu
- petržel hladkolistá 1/2 svazku
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Vejce rozklepněte do misky a promíchejte s moukou na hustší těstíčko. Maso nakrájejte na tenké nudličky, osolte je, opepřete a smíchejte s těstíčkem.
2. Na větší ploché pánvi rozpalte vrstvu oleje. Lžící nabírejte těstíčko s masem a na pánvi tvořte placičky. Zmírněte oheň a pečte asi 4 minuty po jedné straně, pak placičky opatrně obraťte a pečte další 3 minuty dozlatova.
3. Přendejte je na talíř vyložený papírovými ubrousky, které odsají tuk, a uložte v teple.
4. V rendlíku nechte zpěnit máslo, přisypte do něj mrkev nakrájenou na kostičky, pak trochu podlijte, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste asi 5 minut. Přidejte hrášek a kuku- řici, osolte, podle chuti zakapejte citronovou šťávou a pod pokličkou duste ještě 2 minuty.
5. Masové placičky podávejte s dušenou zeleninou, posypané nasekanou petrželkou.
Poznámka k receptu
Placičky vytvarujte na plech vyložený pečicím papírem a upečte v troubě. Můžete použít i tvořítka, placičky pak budou pěkně kulaté. Zeleninu můžete dusit i servírovat samostatně.
Načítám komentáře...