EINTOPF SE ZELENINOU A KRÁLÍKEM
Seznam surovin
- králík 4 kusy (stehna)
- mrkev 2 kusy
- brambory 4 kusy
- celer 1/2 kusu
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- vývar kuřecí 500 mililitrů
- cukr třtinový 2 lžíce
- hořčice dijonská 2 lžíce
- rajčatový protlak 3 lžíce
- tymián 3 snítky (čerstvý)
- mouka pšeničná hladká (na zaprášení)
- kapusta 2 hrsti (kadeřavá)
- olej 2 lžíce (řepkový)
- máslo 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Mrkev nakrájejte na klínky, brambory a celer na kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Králičí stehna osolte, opepřete a zaprašte moukou. V hrnci se silným dnem rozpalte olej a zprudka je ze všech stran opečte dozlatova. Pak je vyjměte, v hrnci rozpalte 2 lžíce másla a orestujte na něm cibuli a česnek. Přidejte zbylou zeleninu, opečte ji a přidejte cukr, hořčici, protlak, kadeřávek a tymián. Zalijte vývarem a promíchejte. Vraťte do hrnce králíka a duste asi 30–40 minut, dokud nezměkne.
Poznámka k receptu
Žádná surovina nevytvoří tak chutný základ jídla jako kořenová zelenina. V tomhle receptu klidně vyměňte králíka za kuře nebo krůtu, vyzkoušejte jiné bylinky a jídlo třeba jinak dochuťte, ale zeleninu neměňte. Nebylo by to ono.
Načítám komentáře...