Fenek Moqli

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do velké mísy nalijeme víno, přidáme rajčatovou passatu, 3 rozpůlené stroužky česneku, snítky tymiánu, lístky šalvěje a bobkové listy a marinádu lehce promícháme. Králíka očistíme, naporcujeme a hřbety svážeme provázkem. Maso vložíme do mísy s marinádou, zatížíme talířkem a necháme odležet v chladničce do druhého dne.

Odleželé maso vyjmeme, osušíme, osolíme a opepříme. Marinádu přecedíme do hrnce a necháme ji mírně vařit. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme na plátky nakrájený zbytek česneku a pomalu ho osmažíme dozlatova. Česnek vyjmeme a odložíme stranou.

Do pánve s olejem, ve kterém se smažil česnek, vložíme porce králíka a pomalu je opečeme ze všech stran alespoň 10 minut. Zalijeme je povařenou marinádou, přidáme horkou vodu nebo vývar a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Pak ho rozdělíme na talíře, každou porci přelijeme osolenou a opepřenou omáčkou z pánve a posypeme osmaženými plátky česneku.

Poznámka k receptu

Jako přílohu podávejte vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...