Fenek Moqli
Seznam surovin
- králičí maso 4 kusy (hřbety)
- víno bílé 3,5 decilitru
- voda 2,5 decilitru (horká nebo kuřecí vývar)
- rajčatová passata 2 lžíce (hustá rajčatová šťáva )
- česnek 6 stroužků
- olej olivový
- tymián 4 snítky
- šalvěj 4 listy
- bobkový list 2 listy
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Do velké mísy nalijeme víno, přidáme rajčatovou passatu, 3 rozpůlené stroužky česneku, snítky tymiánu, lístky šalvěje a bobkové listy a marinádu lehce promícháme. Králíka očistíme, naporcujeme a hřbety svážeme provázkem. Maso vložíme do mísy s marinádou, zatížíme talířkem a necháme odležet v chladničce do druhého dne.
Odleželé maso vyjmeme, osušíme, osolíme a opepříme. Marinádu přecedíme do hrnce a necháme ji mírně vařit. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme na plátky nakrájený zbytek česneku a pomalu ho osmažíme dozlatova. Česnek vyjmeme a odložíme stranou.
Do pánve s olejem, ve kterém se smažil česnek, vložíme porce králíka a pomalu je opečeme ze všech stran alespoň 10 minut. Zalijeme je povařenou marinádou, přidáme horkou vodu nebo vývar a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Pak ho rozdělíme na talíře, každou porci přelijeme osolenou a opepřenou omáčkou z pánve a posypeme osmaženými plátky česneku.
Poznámka k receptu
Jako přílohu podávejte vařené brambory nebo bramborovou kaši.
Načítám komentáře...