Králičí hřbet na víně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Králičí hřbety očistíme (stáhneme malou šlachu z kraje hřbetu) a naložíme alespoň na osm hodin do vína smíchaného s kořením a citronovou a pomerančovou kůrou.

Očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli a zvolna restujeme, dokud cibule nezezlátne. Pak přidáme protlak a znovu krátce orestujeme. Přilijeme polovinu marinády z masa a povaříme. Tento základ přelijeme do pekáčku, přidáme králičí hřbety, pekáček zakryjeme a maso dusíme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 160 °C. Pak hřbety vyjmeme a uložíme v teple. Výpek přelijeme do kastrůlku a zvolna vaříme, až se oddělí většina tuku. Výpek zaprášíme moukou, za stálého míchání orestujeme, zalijeme zbylou marinádou a vývarem a povaříme. Vmícháme med, omáčku povaříme 15 minut, pak ji přecedíme a podle chuti přisolíme.

Každý hřbet rozkrojíme na 6 kousků, rozdělíme je na teplé talíře s omáčkou a podáváme se smaženými kroketami.

Poznámka k receptu

Výborným doplňkem jsou pečené žampionové hlavičky plněné listovým špenátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...