Králičí nudličky na rozmarýnu
Seznam surovin
- králičí maso 400 gramů
- olej olivový 3 lžíce
- česnek 2 stroužky
- feferony 1 kus
- rozmarýn 1 snítka
- víno bílé 100 mililitrů (suché-př.veltlín)
- rajčata 4 kusy (větší)
- petržel hladkolistá
- pečivo (k podávání)
- sůl
Postup přípravy
Maso z králičích prsou nakrájené na nudličky osmahněte na velké pánvi na oleji společně s česnekem
nakrájeným na plátky. Osolte, přidejte feferonku zbavenou semínek a nakrájenou na nudličky, přisypte
rozmarýnové lístky, podlijte vínem a nechte ho vyvařit. Přidejte rajčata nakrájená na kousky a asi 20 minut pomalu duste zakryté pěkně do husta. Pokud to bude nutné, podlijte horkou vodou.
Ozdobte nasekanou petrželkou. Jídlo, které je populární na italském ostrově Ischia, podávejte s bílým
pečivem, nejlépe s italskou ciabattou.
Načítám komentáře...