Králičí stehna s řepou
Seznam surovin
- králičí maso 4 kusy (stehna)
- řepa červená 400 gramů
- mrkev 2 kusy
- cibule 2 kusy
- olej olivový 4 lžíce
- smetana 2 lžíce
- cukr hnědý 1 lžíce
- hořčice 1 lžíce (ostrá)
- semínko hořčičné 1 lžíce
- česnek 4 stroužky
- šťáva citronová 1 lžíce
- tymián 8 snítek
- pepř černý 1 lžička (drcený)
- sůl
- hřebíček 4 kusy (celý)
Postup přípravy
Stehna omyjeme, osušíme a potřeme směsí smetany, hořčice, soli a citronové šťávy. Zakryjeme je fólií a necháme asi hodinu marinovat.
Řepu, mrkve a cibule oloupeme a nakrájíme na dílky. Posypeme je cukrem, přidáme rozdrcené hřebíčky a necháme 15 minut stát.
Do pekáčku nalijeme olej, přidáme připravenou zeleninu a oloupané stroužky česneku a opatrně promícháme. Na zeleninu položíme marinovaná stehna, posypeme je pepřem a hořčičným semínkem, přidáme snítky tymiánu a pekáček přiklopíme. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 170°C a stehna se zeleninou pečeme asi 50 minut doměkka.
Načítám komentáře...