KRÁLIČÍ STEHNA V CIDEROVÉ CIBULÁDĚ SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBORAMI

Seznam surovin

Šťouchané brambory:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Stehna prošpikujte proužky z poloviny množství slaniny, osolte je a opepřete. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky. Troubu rozpalte na 180–200 °C.

2. V kastrolu vhodném do trouby opečte na sádle slaninu a nakrájenou cibuli dorůžova, vložte stehna a na sporáku opékejte dozlatova (v tu chvíli by měla být zlatavá i cibule). Přidejte plátky česneku, tymián, papriku, sůl a pepř, cukr, hořčici a asi 2 minuty restujte a míchejte. Přilijte cider, přiveďte k varu, zakryjte a přesuňte do trouby. Pečte asi 1,5 hodiny, občas přelijte stehna šťávou, je-li třeba, podlijte mírně ciderem či vodou.

3. Když je maso měkké, přilijte citronovou šťávu a pečte 10–15 minut bez poklice, aby získalo barvu. Ochutnejte a případně dolaďte solí, cukrem nebo trochou cideru, výsledná chuť má být sladkokyselá.

4. 30 minut před koncem pečení uvařte nakrá- jené brambory doměkka. V pánvi rozehřejte lžíci oleje s polovinou másla, vložte plátky oloupaného jablka a česneku, osolte, opepřete a opékejte na mírnějším ohni do změknutí. Trvá to jen pár minut. Brambory slijte, vyklopte k nim obsah pánve, přidejte máslo a vše rozšťouchejte. Vmíchejte nasekanou petržel a podávejte.

Poznámka k receptu

Jemné králičí maso ve sladkokyselé omáčce je výborné, k dokonalosti jídlo dovedou neobvyklé šťouchané brambory s jablky. „

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...