Králík cacciatore

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Králíka omyjte, osušte a naporcujte. přední běhy a břicho dejte do hrnce, přidejte celou cibuli, řapík celeru, pepř, zalijte vodou a vařte 2 hodiny. Hotový vývar přeceďte, maso a zeleninu vyhoďte. Hřbet rozpulte a spolu se zadními běhy osolte, opepřete a zprudka opečte na olivovém oleji. Pak maso vyjměte a odložte stranou.

2. Cibuli, mrkev i celer nakrájejte na drobné kostičky, ančovičku nadrobno. v hrnci rozpalte česnekový olej (pokud ho nemáte, použijte olivový a dejte do něj rozmáčknutý stroužek česneku, krátce orestujte a vyjměte), orestujte na něm ančovičku a přidejte připravenou zeleninu. Zprudka ji opečte a zalijte bílým vínem. Nechte ho odpařit, přilijte propasírovaná sterilovaná rajčata a asi 300ml králičího vývaru. Přidejte nasekané bylinky, olivy, vraťte do hrnce opečené maso a duste asi 1 hodinu doměkka, podle potřeby podlévejte dalším vývarem. Výsledkem by mělo být měkké maso a hedvábná omáčka.

Poznámka k receptu

Zatímco u nás zvěřinu doprovází divoké koření a těžší červené víno, italští myslivci si počínají se středomořskou lehkostí a maso kombinují s rajčaty, bílým vínem a olivami. Funguje to tak dobře, že se italové už dávno neomezují jen na lesní zvěř a po myslivecku připravují i králíka nebo kuře.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...