Králík na červeném víně
Seznam surovin
- králík 1 kus
- olej olivový 3 lžíce
- cibule 1 kus (větší)
- rajčata 400 gramů (mouhou být i z konzervy)
- česnek 4 stroužky
- paprika 2 kusy
- koření provensálské 2 lžičky
- paprika sladká 1 lžička (mletá, nebo pálivá)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka
- víno červené 250 mililitrů
- olivy černé 12 kusů
Postup přípravy
Králíka naporcujte na menší porce, osolte je a opepřete. Na pánvi na části oleje opečte kousky králíka ze všech stran dozlatova.
Na zbylém oleji zpěňte v kastrole nakrájenou cibuli, po chvilce přidejte na plátky nakrájený česnek, sušenou papriku, vmíchejte drobně nakrájená rajčata a papriky. Přidejte opečené maso, provensálské koření, zalijte vínem a zvolna duste asi 30 - 40 minut doměkka.
Dochuťte solí a pepřem, přidejte olivy a jemně nasekanou zelenou petrželku.
Poznámka k receptu
Podávejte s rýží nebo vařenými bramborami.
Načítám komentáře...