Králík na česneku, víně a koňaku
Seznam surovin
- králík 1 kus (kuchyňsky uravený)
- česnek 15 stroužků (neloupané)
- víno bílé 1 sklenice
- koňak (40%) 50 mililitrů
- sůl
- pepř
- petržel hladkolistá (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 160 °C. V pekáči rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte králíka. Osolte ho a opepřete. Přelijte koňakem, opatrně ho dlouhou sirkou zapalte a maso ofl ambujte, až alkohol vyhoří a plaménky odumřou.
2. Do pekáče přidejte stroužky česneku a zakryté poduste v troubě asi 45 minut. Mezitím svařte víno v malém kastrůlku. Podlejte jím výpek v pekáči a krátce svařte na omáčku, propasírujte do ní upečený česnek (pečený ve slupce má mnohem jemnější chuť).
3. Králíka naporcujte a podávejte se šťávou. Posypejte ho petrželkou. Jako stylová příloha se bude hodit čerstvá bageta.
Načítám komentáře...