Králík na česneku, víně a koňaku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 160 °C. V pekáči rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte králíka. Osolte ho a opepřete. Přelijte koňakem, opatrně ho dlouhou sirkou zapalte a maso ofl ambujte, až alkohol vyhoří a plaménky odumřou.

2. Do pekáče přidejte stroužky česneku a zakryté poduste v troubě asi 45 minut. Mezitím svařte víno v malém kastrůlku. Podlejte jím výpek v pekáči a krátce svařte na omáčku, propasírujte do ní upečený česnek (pečený ve slupce má mnohem jemnější chuť).

3. Králíka naporcujte a podávejte se šťávou. Posypejte ho petrželkou. Jako stylová příloha se bude hodit čerstvá bageta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...