Králík na cibuli
Seznam surovin
- cibule 400 gramů
- voda 1/3 decilitru
- bobkový list 3 kusy (celé listy)
- jalovec 8 kusů (kuličky)
- nové koření 8 kusů (kuličky)
- králičí maso 4 kusy (stehna/porce)
- ocet Balsamico 1/3 decilitru
- sůl 3 špetky
Postup přípravy
Králičí stehna omyjeme, osušíme a osolíme.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na větší kousky a rozložíme je do zapékací mísy. Cibuli zalijeme balzamikovým octem smíchaným s vodou a položíme na ni připravená králičí stehna. Na závěr přidáme bobkový list a několik kuliček nového koření a jalovce.
Zapékací mísu vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 50 minut, dokud nejsou stehna měkká. Během pečení králičí stehna přeléváme vypečenou šťávou s cibulí.
Načítám komentáře...