Králík na víně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Králičí stehna omyjeme, osušíme a uděláme v nich nožem několik hlubších zářezů.

Česnek prolisujeme do misky, přidáme vymačkanou šťávu a najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu, změklé máslo a nasekané jehličky rozmarýnu, osolíme, opepříme a vše utřeme na hladkou pastu. Důkladně ji vetřeme do připravených králičích stehen, vložíme je do pekáčku, lehce podlijeme vodou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Během pečení maso střídavě podléváme bílým vínem a vývarem.

Když jsou stehna měkká, přidáme k nim nakrájenou zbylou půlku citronu, troubu přepneme na gril a stehně ještě krátce ogrilujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...