Králík na víně
Seznam surovin
- králičí maso 4 kusy (stehna)
- česnek 5 stroužků
- citron 1 kus (chemicky neošetřený)
- máslo 50 gramů
- rozmarýn 3 snítky
- sůl
- pepř černý (mletý)
- víno bílé 2 decilitry
- vývar drůbeží 1 decilitr
Postup přípravy
Králičí stehna omyjeme, osušíme a uděláme v nich nožem několik hlubších zářezů.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme vymačkanou šťávu a najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu, změklé máslo a nasekané jehličky rozmarýnu, osolíme, opepříme a vše utřeme na hladkou pastu. Důkladně ji vetřeme do připravených králičích stehen, vložíme je do pekáčku, lehce podlijeme vodou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Během pečení maso střídavě podléváme bílým vínem a vývarem.
Když jsou stehna měkká, přidáme k nim nakrájenou zbylou půlku citronu, troubu přepneme na gril a stehně ještě krátce ogrilujeme.
Načítám komentáře...