Králík načerno

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Králíka očistíme, zbavíme všech blanek a šlach, osolíme, vložíme do pekáče s olejem, přidáme koření, očištěnou a na plátky nakrájenou mrkev a cibuli, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme za občasného podlévání v troubě vyhřáté na 160 °C doměkka.

Do kastrolu nalijeme víno, vmícháme povidla a svaříme na polovinu. Přidáme vývar, citronovou a pomerančovou kůru a povaříme. V pánvičce rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout.

Měkkého králíka vyjmeme z pekáče, výpek zalijeme asi 2 dl vody, seškrábneme výpek ze stěn, přimícháme jíšku a vše nalijeme do kastrolu s ochuceným vínem. Vmícháme nastrouhaný perník a vaříme asi 20 minut. Hotovou omáčkou propasírujeme a dochutíme solí, cukrem a octem.

Králíka naporcujeme, rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme například s krupicovými nočky s ořechy a povařenou růžičkovou kapustou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...