Králík pečený na divoko
Seznam surovin
- králík 4 kusy (stehna)
- uzené maso 500 gramů (bůček, vařený)
- cibule 300 gramů
- česnek 1 palička
- borovička 1 decilitr (nebo džin)
- olej 1 decilitr
- bobkový list 3 kusy
- nové koření (mleté)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Králíka očistíme, odblaníme, vykostíme a lehce osolíme. V misce smícháme prolisovaný česnek, olej, borovičku (nebo gin), vmícháme bobkové listy, nové koření a pepř a touto směsí maso potřeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno pekáčku. Položíme na ní kraličí maso, zakryjeme ho na plátky nakrájeným bůčkem, přiklopíme pokličkou nebo zakryjeme fólií a necháme marinovat do druhého dne.
Pekáček s králíkem odkryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 70 minut. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Pak odhrneme plátky bůčku stranou a maso dopečeme dozlatova.
Výborně chutná s bílým pečivem nebo pečenými bramborami.
Načítám komentáře...