Králík plněný sušenými švestkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Králíka vykostíme, rozprostřeme na potravinovou fólii a lehce naklepeme. Kuřecí prsíčka jemně umeleme, promícháme se smetanou, osolíme, opeříme, přidáme muškátový květ a slivovici a vše důkladně promícháme na hladkou hmotu.

Švestky přelijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat 3 minuty. Mezitím na králíka navrstvíme kuřecí směs a poklademe ji odkapanými švestkami. Pomocí fólie maso opatrně zavineme, převážeme provázkem, vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 150 °C pečeme zakryté asi 40 minut.

Pak maso odkryjeme, potřeme máslem a dopečeme při 180 °C, aby získalo barvu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...