Králík plněný sušenými švestkami
Seznam surovin
- králičí maso 1 kus (středně velký)
- kuřecí maso 300 gramů (prsa)
- švestky sušené 100 gramů
- smetana 1 decilitr
- slivovice 1/2 decilitru
- pepř bílý (mletý)
- sůl
- máslo (na pomazání)
- muškátový květ (mletý)
Postup přípravy
Králíka vykostíme, rozprostřeme na potravinovou fólii a lehce naklepeme. Kuřecí prsíčka jemně umeleme, promícháme se smetanou, osolíme, opeříme, přidáme muškátový květ a slivovici a vše důkladně promícháme na hladkou hmotu.
Švestky přelijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat 3 minuty. Mezitím na králíka navrstvíme kuřecí směs a poklademe ji odkapanými švestkami. Pomocí fólie maso opatrně zavineme, převážeme provázkem, vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 150 °C pečeme zakryté asi 40 minut.
Pak maso odkryjeme, potřeme máslem a dopečeme při 180 °C, aby získalo barvu.
Načítám komentáře...