Králík po pražsku
Seznam surovin
- králík 1 kus
- cibule 1 kus
- petržel kořenová 1 kus
- mrkev 1 kus
- celer 1,4 kusu
- máslo 140 gramů
- smetana zakysaná 250 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- zázvor 1/2 lžičky (mletý)
- paprika sladká 1 lžička
- muškátový květ 1 špetka (mletý)
- sůl
- šťáva citronová (z půlky citronu)
Postup přípravy
Králíka rozdělte na porce a osolte.
Zeleninu očistěte, nastrouhejte najemno a na másle osmažte dožluta.
Porce králíka potřete paprikou, přidejte k zelenině a za občasného podlévání duste doměkka. Když je maso měkké, rozmíchejte ve smetaně hladkou mouku, vmíchejte do zeleniny s masem a ještě krátce povařte. Ochuťte citronovou šťávou a dalším kořením.
Podávejte s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Načítám komentáře...