Králík po řecku
Seznam surovin
- králík 1 kus
- lilek 1/2 kusu
- cuketa 1/2 kusu
- cibule 2 kusy
- rajčata 2 kusy
- olivy černé 100 gramů
- citron 1 kus
- paprika červená 1 kus
- česnek 4 stroužky
- olej olivový 4 lžíce
- oregano 2 lžíce (lístky)
- máta 1 lžička (sušená)
- bazalka 1 lžička (sušená)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Rozmraženého králíka naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme oreganem, mátou a bazalkou. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme odležet asi 2 hodiny. Porce rozložíme do pekáčku, přidáme nakrájená rajčata, nakrájené cibule a na plátky nakrájené stroužky česneku. Přiklopíme a pečeme doměkka v troubě vyhřáté na 160 °C asi hodinu.
Omytý lilek, cuketu a papriku nakrájíme na kousky. Lilek osolíme, necháme vyslzet a pak jej otřeme papírovou utěrkou. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme nejdříve lilek, přidáme papriku, krátce orestujeme a nakonec přidáme cuketu. Zeleninu osolíme a odstavíme ze zdroje tepla.
Do zeleniny vmícháme vypečenou šťávu z králíka, přidáme olivy a převaříme. Zeleninu rozdělíme na talíře, doplníme porcí masa a podáváme s opečenými bramborami, těstovinami nebo rýží.
Načítám komentáře...