Králík s červenou řepou a kuskusem
Seznam surovin
- králičí maso 400 gramů (vykostěný hřbet)
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- olej olivový 1 decilitr
- řepa červená 200 gramů (oloupaná)
- cibule červená 1 kus (na ozdobení)
Na kuskus:
- voda 2 decilitry
- bujon zeleninový 1 kostka
- kuskus 200 gramů
- anýz 1 lžička
- cibulka jarní 100 gramů (nebo mladý pórek)
Postup přípravy
Nejdříve připravíme kuskus. V kastrolu přivedeme k varu 2 dl vody a rozpustíme v ní kostku vývaru. Přisypeme kuskus a anýz, kastrol přikryjeme pokličkou a dále již nevaříme. Za 2 minuty přidáme ke kuskusu očištěnou jarní cibulku nakrájenou na nudličky, kuskus lehce promícháme vidličkou a udržujeme v teple.
Králičí hřbet osolíme, opepříme a opečeme ho ze všech stran v pánvi na olivovém oleji. Přidáme červenou řepu nakrájenou na tenké nudličky a společně ještě lehce orestujeme, dokud řepa nezměkne.
Kuskus rozdělíme do misek nebo talířů, přidáme králičí hřbet nakrájený na plátky a každou porci posypeme na kolečka nakrájenou červenou cibulkou.
Poznámka k receptu
Zkuste králičí hřbet naložit přes noc do šťávy z červené řepy (čerstvé nebo nálevu ze sterilované řepy). Pak ho upečte tak, jak je uvedeno v receptu. Bude mít na řezu velmi zajímavou barvu.
Načítám komentáře...