Králík se slaninou pečený na tymiánu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na hranolky a česnekové stroužky překrájíme podélně na čtvrtiny. Stehna našpikujeme slaninou a česnekem - malým ostrým nožem vpíchneme do masa a po noži vsuneme slaninu či česnek.

Olej, víno, zbylý česnek a bylinky rozmixujeme ponorným mixérem a touto směsí potřeme maso. Vložíme je do grilovacích alu-misek, doplníme zbylou slaninou, lístky petržele a snítkami tymiánu a ještě trochu opeříme. Maso necháme uležet minimálně 2 hodiny nebo do druhého dne.

Před pečením maso osolíme, misky zakryjeme alobalem a maso pozvolna pečeme v přiklopeném grilu asi hodinu nebo i více podle velikosti stehen. Během pečení podléváme, drůbežím vývarem nebo vínem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...