Králík se slaninou pečený na tymiánu
Seznam surovin
- králičí maso 4 kusy (stehna)
- olej 1/2 decilitru
- slanina 250 gramů
- víno bílé 1/2 decilitru (suché)
- česnek 10 stroužků
- tymián
- petržel kadeřavá/kudrnka
- sůl
- vývar drůbeží 2,5 decilitru (nebo bílé víno, na podlití)
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na hranolky a česnekové stroužky překrájíme podélně na čtvrtiny. Stehna našpikujeme slaninou a česnekem - malým ostrým nožem vpíchneme do masa a po noži vsuneme slaninu či česnek.
Olej, víno, zbylý česnek a bylinky rozmixujeme ponorným mixérem a touto směsí potřeme maso. Vložíme je do grilovacích alu-misek, doplníme zbylou slaninou, lístky petržele a snítkami tymiánu a ještě trochu opeříme. Maso necháme uležet minimálně 2 hodiny nebo do druhého dne.
Před pečením maso osolíme, misky zakryjeme alobalem a maso pozvolna pečeme v přiklopeném grilu asi hodinu nebo i více podle velikosti stehen. Během pečení podléváme, drůbežím vývarem nebo vínem.
Načítám komentáře...