Marinovaná králičí stehna na zelí
Seznam surovin
- česnek 3 stroužky
- zázvor (mletý)
- máslo 60 gramů (rozpuštěné, na vymazání)
- kmín (drcený)
- sůl
- paprika sladká
- citron 1/2 kusu (šťáva)
- cibule 1 kus
Na pečení:
- králičí maso 4 kusy (stehna)
- zelí kysané 400 gramů
- slanina 100 gramů
Postup přípravy
60 g slaniny nakrájíme na klínky a králičí stehna jimi prošpikujeme. Oloupanou cibuli umeleme nebo nastrouháme, smícháme s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, zázvorem, mletou paprikou a solí. Touto směsí potřeme králičí stehna a necháme je v přiklopené míse den odpočinout.
Pekáč vymažeme máslem, na dno rozprostřeme zelí, posypeme ho zbylou na kostičky nakrájenou slaninou a poprášíme kmínem a solí. Na zelí položíme marinovaná stehna, vše podlijeme 1 dl vody a zprudka zapečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 220°C.
Teplotu zmírníme na 180°C, pekáč přiklopíme a maso dusíme doměkka 70 minut. Podle potřeby ho podléváme horkou vodou. Na závěr pekáč odkryjeme a maso dopečeme 15 minut dorůžova.
Poznámka k receptu
Jako přílohu připravte třeba bramborové knedlíky, bosáky nebo noky.
Načítám komentáře...