Marinovaná králičí stehna na zelí

Seznam surovin

Na pečení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

60 g slaniny nakrájíme na klínky a králičí stehna jimi prošpikujeme. Oloupanou cibuli umeleme nebo nastrouháme, smícháme s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, zázvorem, mletou paprikou a solí. Touto směsí potřeme králičí stehna a necháme je v přiklopené míse den odpočinout.

Pekáč vymažeme máslem, na dno rozprostřeme zelí, posypeme ho zbylou na kostičky nakrájenou slaninou a poprášíme kmínem a solí. Na zelí položíme marinovaná stehna, vše podlijeme 1 dl vody a zprudka zapečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 220°C.

Teplotu zmírníme na 180°C, pekáč přiklopíme a maso dusíme doměkka 70 minut. Podle potřeby ho podléváme horkou vodou. Na závěr pekáč odkryjeme a maso dopečeme 15 minut dorůžova.

Poznámka k receptu

Jako přílohu připravte třeba bramborové knedlíky, bosáky nebo noky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...