Pečená králičí stehna
Seznam surovin
- králičí maso 4 kusy (stehna)
- slanina anglická 40 gramů
- česnek 2 stroužky
- petržel kořenová 1 kus (nakrájená)
- cibule 1 kus (nakrájená)
- mrkev 1 kus (nakrájená)
- hořčice ostrá 1 lžíce
- olej slunečnicový 2 lžíce
- víno bílé 1,5 decilitru
- smetana 2 decilitry (12% tuku)
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- sůl 2 špetky
- rajčatový protlak 1 lžíce
Postup přípravy
Stehna protkneme krátkými špalíčky slaniny. Osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Pak je potřeme směsí najemno nakrájeného česneku a petržele.
Na dno pekáčku vymazaného olejem nasypeme oloupanou nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou mrkev a petržel, přidáme stehna, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 170 °C. Asi po 30 minutách přilijeme víno rozmíchané s protlakem a hořčicí. Teplotu snížíme na 160 °C a pečeme za občasného přelévání štávou dalších 20 až 30 minut podle velikosti a kvality stehen.
Hotová stehna vyndáme, do výpeku přilijeme smetanu, dobře seškrábneme stěny pekáčku a přelijeme do kastrůlku. Vše rozmixujeme, necháme přejít varem a podle chuti přisolíme.
Poznámka k receptu
Podávejte s rýží promíchanou s vařenou nebo orestovanou nadrobno nakrájenou zeleninou.
Načítám komentáře...