Pečený králík na česneku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Několik stroužků česneku a asi polovinu špeku nakrájejte. Do masa udělejte špičkou ostrého nože zářezy a vsuňte do nich kousky česneku a špeku. Totéž můžete udělat i s bůčkem. Obě masa
můžete také jen potřít prolisovaným česnekem. Králíka osolte, opepřete a lehce ho otiskněte v mouce, bůček stačí jen osolit a opepřit. Tohle má vážně šťávu!

2. Zbylý špek nakrájejte na kostičky a nechte je vyškvařit. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli,
zbylý česnek, kmín a všechno maso a zprudka ho opečte z obou stran.

3. Podlijte částí vývaru, přidejte tymián a zakryté pečte v troubě předehřáté na 160 °C. Často přelévejte vypečenou šťávou, případně přilévejte vývar. Pečte asi 45 minut až 1 hodinu, až bude maso
měkké.

4. Podávejte nejlépe s nastavovanou kaší nebo také s bramborovými noky a dušeným špenátem.

Poznámka k receptu

Jemné a zdravé králičí maso je na pečení vynikající. Protože bývá až příliš „dietní“, peče se s přídavkem vepřového, ať už v podobě slaniny, a/nebo bůčku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...