Pečený králík s kořenovou zeleninou
Seznam surovin
- králičí maso (zadní část)
- olej 2 lžíce
- slanina anglická 150 gramů
- cibule 6 kusů (malé)
- česnek 2 stroužky
- mrkev 200 gramů
- pastinák 200 gramů
- celer 150 gramů
- celer řapíkatý 2 snítky
- rajčátka cherry 8 gramů (třešňová)
- sůl
- pepř
- jalovec 6 kuliček
- rozmarýn 2 snítky
Postup přípravy
Zeleninu očistěte a oloupejte.
Králíka prošpikujte malou částí slaniny nakrájené na nudličky, osolte ho a opepřete. Pak ho vložte do pekáče vytřeného olejem a posypejte jalovcem. Přidejte zbylou slaninu nakrájenou na nudličky, cibule nakrájené na čtvrtky, stroužky česneku překrojené na půlky, zeleninu nakrájenou na kousky a snítky rozmarýnu. Zeleninu mírně osolte, vše trochu podlijte vodou, zakryjte poklicí a pečte doměkka.
Během pečení podle potřeby podlévejte a zeleninu občas lehce promíchejte. Asi 15 minut před dopečením přidejte do křížku naříznutá rajčátka a odkrytého králíka dopečte dozlatova.
Poznámka k receptu
TIP Jako příloha se hodí bramborové knedlíky
Načítám komentáře...