Pečený králík se slaninou a teplou šunkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Králíka naporcujte a hojně prošpikujte klínky slaniny. Osolte je a opepřete.

2. Do pekáče vlijte olej a vložte do něj nahrubo pokrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření. Přidejte maso, vlijte asi 150 ml vývaru a odkryté vložte do trouby předehřáté na 180 °C . Asi po 15 minutách snižte teplotu na 160 °C, pekáč zakryjte a králíka pečte asi hodinu za občasného přelévání vypečenou šťávou. Pokud se šťáva příliš vypéká, dolijte ji horkou vodou nebo vývarem. Maso by nemělo vyschnout.

3. Asi po hodině přidejte ke králíkovi šunku a společně pečte odkryté ještě asi 20 minut. Stále přelévejte šťávou.

4. Podávejte s novými bramborami nebo bramborovými knedlíky a špenátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...